Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Han firar 25 år som anställd på Resema

2019 firade Resema 50 år, men det var inte Resemas enda stora händelse under året, en av företagets anställda, Peter Bäck, firade nämligen 25 år på företaget. 

1994 påbörjade Peter Bäck sin anställning på Resema. Han hade då lämnat en tjänst som montör på Stiga i Tranås och var i behov av ett nytt jobb. Genom arbetsförmedlingen hittade han en tjänst hos Resema, som han fick. Han blev då en av de allra första att anställas på företaget.

- Då såg Resema helt annorlunda ut. Förutom Rune Sellö, som startade Resema och hans söner Magnus och Peter var vi bara två anställda. Då fungerade Resema som en grossist och lokalerna var fulla med kartonger. Det är som natt och dag om man jämför med hur det är nu, berättar Peter Bäck.

Peter började som montör på Resema men när företaget växte och man anställde fler fick han ta rollen som arbetsledare för produktionen. 

Att Peter Bäck stannat kvar på företaget under alla dessa år beror på att han trivs så bra, både med sina arbetsuppgifter och kollegor. 

- Jag har varit med under större delen av Resemas resa och det har varit väldigt roligt att se hur företagit har vuxit och utvecklats. 

Vid Resemas julfest firades Peter Bäck med blommor och presenter. 

- Det kändes väldigt roligt att bli uppmärksammad och att det inte glömdes bort, säger han. 

 

Peter B liten2

Mats Lindgren- Ny teknisk chef

Den 19 augusti tog Mats Lindgren över tjänsten som Teknisk chef på Resema efter Lars Adolfsson som nyligen gick i pension. Mats kommer närmast från Bosch Thermoteknik i Tranås där han under sina 19 år på företaget haft flera olika roller. De sista tre åren på Bosch jobbade han som Senior supplier quality engineer. Han har också jobbat som Produktionstekniker hos Bosch, ett jobb som innebar att han var med och utvecklade testutrustningar och produktionsprocesser.

Efter 19 år på samma företag kände han att han ville utvecklas och lära sig något nytt och sökte därför jobbet som Teknisk chef på Resema. I arbetet som Teknisk chef kommer han främst att jobba med att utveckla produktionsmetoder och vara med och ta fram nya produkter.

 

Mats Lindgren webb

Resema stödjer Barncancerfonden julen 2019

85% av de drabbade barnen överlever sin sjukdom. Det är bra men inte tillräckligt. Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1-14 år. Resema Luftfilter är vänföretag och stödjer Barncancerfondens arbete. Var med och bidra du också. 

jul 2019 foretag fb omslagsbild 820x340px

Resemas nya benämningar

Tidigare standard som klassade luftfilter från G1-F9 är nu ersatt fullt ut av ISO 16890 som klassar luftfilter utifrån 3 olika fraktioner. I samband med detta har vi anpassat våra produktbenämningar. Här nedan ser ni ett urval från Resemas produktsortiment med en översättningstabell för gamla respektive nya benämningar.Bild nya benämningar

Klicka på länken nedan för att öppna vår folder "Nya benämningar" i samband med ISO 16890.

pdf Resemas nya benämningar (2.13 MB)

Resema stödjer Barncancerfonden julen 2018

I Sverige insjuknar ungefär ett barn om dagen i någon form av barncancer. Resema Luftfilter är vänföretag och stödjer Barncancerfondens arbete. Var med och bidra du också. 

jul2018 fb page post 1200x628

 

 

Vi söker Marknadsassistent / kommunikatör

OBS. Tjänsten är tillsatt.

Vi söker en marknadsassistent/kommunikatör för en anställning på minst 1 år med möjlighet till förlängning. Vi söker dig som har erfarenhet inom marknadsföring/kommunikation eller grafisk produktion.

Som kommunikatör på Resema arbetar du både med företagets interna och externa kommunikationsarbete. Du arbetar självständigt och tjänsten kräver goda kunskaper i InDesign och Photoshop för framställning av tryckt och digitalt material så som presentationsmaterial, utskick, annonser, nyhetsbrev, bildhantering osv. Även administration av hemsida, e-handel och olika digitala kanaler samt planering inför mässor blir ditt ansvarsområde. I första hand kommer arbetet att omfatta löpande uppdatering av marknadsmaterial och information men till viss del även framtagning av nytt material från idé till tryckfärdig pdf. I nära dialog med medarbetare framställer du material utifrån organisationens behov.

Vem är du?
Du kommer ha ett stort eget ansvar, vilket innebär att du behöver ha god förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Problemlösningsförmåga, eget driv och kreativitet är viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information:
Tjänsten är en visstidsanställning på minst 1 år med möjlighet till förlängning, start i dec 2018 alternativt jan 2019. Placering: Huvudkontoret i Tranås. Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

 OBS. Tjänsten är tillsatt.

Kontaktperson

KONTAKT
Skicka din ansökan och eventuella frågor till Peter eller Anders.

Peter Nilsson, VD 
0705 88 35 50
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontaktperson2


Anders Karlzén, Affärsutvecklingschef 
0708-89 72 10
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Välj rätt filter - Eurovent 4/23 nu på Svenska

eurovent 423 2018

Nu kan du läsa Eurovents vägledning 4/23-2018 på svenska. Här får du hjälp att välja filterklass enligt den nya standarden ISO 16890. 

För att besluta om rätt filterklass måste man ta hänsyn till uteluft och till vilken kategori av inomhusmiljö det är vi ska skydda. Uteluftkategori ODA 2 är vanligt förekommande i större tätorter. Eurovents rekommendation av filterklass för ex. skolor, kontor och bostäder i dessa ODA 2-miljöer är lägst ePM1 70%.

Läs mer i vår folder Rekommenderad filtrering.
Klicka på bilden till höger för att läsa ur pdf Eurovent 4/23 -2018 (652 KB)

 

170    carb hemsida1

 

 

 

ISO 16890 ersätter EN779:2012 fullt ut

ISO 16890 trädde i kraft redan 2017 och gällde parallellt med EN779:2012 fram till 1 juli 2018. Tidigare standard som klassade luftfilter från G1-F9 är nu ersatt fullt ut av ISO 16890 som klassar luftfilter utifrån 3 olika fraktioner.

1 juli ny standard bild

 

Under rubriken ISO 1689 kan ni utläsa vilka klasser som gäller för våra filter samt hur ISO 16890 gör det möjligt att koppla filterklasser direkt till mätningar som görs i städerna av de olika PM klasserna. För att underlätta övergången kommer vi en tid framåt även behålla dem gamla benämningarna på etiketter och produktblad.


FRÅGA OSS
Vi finns alltid tillgängliga som din rådgivare och svarar på frågor samt hjälper dig att välja rätt filter utifrån dina önskemål och behov.

 

 

Vi söker Maskinoperatörer till Aneby

Tjänsten är tillsatt. 

Vi söker nu maskinoperatörer till vår produktionsenhet i Aneby där vår produktion i huvudsak består av tillverkning av filterpåsar. I rollen som maskinoperatör arbetar du med en av våra tre syliner som tillverkar filterpåsar. Det är en avancerad symaskin med flera olika moment och inställningar som syr filterpåsar till produktionen i Tranås. Du utgår från en planerad tillverkning med tillverkningsordrar och ställer maskinen utifrån dessa, felsöker och avhjälper avvikelser i linen samt visst underhåll.

Vem är du?
Som operatör för våra syliner ser vi att du har ett tekniskt kunnande och intresse för CNC-styrda maskiner, vana att göra maskinella injusteringar och mindre reparationer och servicearbete.
Du är van att jobba självständigt, du har stort engagemang i ditt arbete och ser utmaning i problem-lösning. Vi lägger stor vikt på kvalitetskontroller därför är det viktigt att du är noggrann och har kvalitet i fokus.

Övrig information:
Vi erbjuder dig en visstidsanställning på 6 månader, därefter finns det goda chanser till förlängning.
Vi ser med stor fördel om du kan jobba på kvällstid alternativt på natten.

 

Kontaktperson Nicklas.j


KONTAKTPERSON
Skicka din ansökan och eventuella frågor via mail till Produktionschef This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 Tjänsten är tillsatt.

 

 

Supporter of Swedish childhood cancer foundation 2018

digital postcard ENG

 

 

Manufacturing in Sweden

We continue to strengthen our production in Sweden and today have three fully automated sylines for the production of filter bags in both standard- and customsizes. We increase our capacity and can provide our customers with even better service and fast deliveries in large volumes.

All our bags have a conical sewing inside which optimizes airflow and reduces energy consumption. Our modern machines manufacture high quality bags. In 2017 we expanded our production with a production unit in Aneby of about 5000 sqm, which is where we have our bag manufacture. We continually develop, improve and automate our production and are well equipped for the growing market and the growing demand of the future.

Tre sylines

 

Härliga dagar på Nordbygg

Tack alla ni som besökte oss på Nordbygg 2018. Det glädjer oss att så många hälsade på i vår monter och att vi fick möjligheten att visa våra produkter samt informera om den nya standarden. Mer information om ISO16890 och Resemas utbud i förhållande till denna standard presenterar vi på vår hemsida inom kort.

Vi uppskattar alltid möjligheten att träffa befintliga och nya kontakter, och bygga nära relationer för att på bästa sätt hjälpa våra kunder till en optimal luftfiltrering. Återigen tack för ert besök, tveka inte att höra av er om ni har frågor, ni är alltid välkomna att kontakta oss.

 

Nordbygg 2018

 

Opening Hours

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00 
Köpenhamn 07:00-15:00, fre 07.00-14.00