Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Resemas Filterskola

I Resemas filterskola får våra kunder kunskap om vilken inverkan luftföroreningar har på vår hälsa, fakta om storlek och beteende hos olika partiklar samt hur dessa mäts och kontrolleras i Sverige och i övriga världen.

Filterskolan förtydligar hur olika luftfilter skiljer sig åt, vilken inverkan olika stoft/miljöer har på filter i verklig drift samt hur konstruktion påverkar både kvalité och egenskaper hos filtret.

Deltagarna får lära sig grundläggande termer och begrepp samt hur filter kan jämföras med hjälp av testprotokoll. Egenskaperna hos ett filter har stor inverkan på ventilationsanläggningens effektivitet och driftskostnad. Med filterskolan får våra kunder ökad kunskap för att optimera sin luftfiltrering.

Resemas filterskolaINNEHÅLL
- Vad är luftföroreningar och varför behöver vi filter? 
- Partiklarnas storlek och beteende 
- Grundläggande begrepp 
- Tillverkning och konstruktion 
- Inblick i produktion/tillverkning 
- Filterprovning och filterklasser 
- Kvalitetstester och certifieringar 
- Välj rätt luftfilter 
- Miljö- och energiaspekter 
- Hur påverkar regn och fukt? 
- Gasfiltrering och kolets egenskaper 
- Filterbyte och service

 

KOSTNAD
Det är viktigt att öka medvetenheten och kunskapen kring luftrening både ur hälsosynpunkt och energibesparing, därför är filterskolan gratis för alla våra kunder. Resemas filterskola genomförs på Huvudkontoret i Tranås på Västra vägen 12, varje vår och höst.

 

Nästa kurstillfälle

För tillfället har vi inga förbokade datum för filterskola. 

För intresseanmälan maila företagsnamn samt namn på dem som önskar delta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi är flexibla och har även möjlighet att erbjuda kundanpassade filterutbildningar.

Ni är anmälda först efter att ni mottagit ett bekräftelsemail. Kontakta oss om ni inte har fått någon bekräftelse inom 7 dagar. 
För att säkra din plats till våra förutbestämda datum bör du anmäla dig så snart som möjligt, begränsat antal platser. Resema bjuder på fika och lunch.

 

Öppettider

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00 
Köpenhamn 07:00-15:00, fre 07.00-14.00