Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Verksamhetspolicy

VerksamhetspolicyResema tillverkar ventilationsfilter för komfortventilation. Företaget har en modern produktionsutrustning som möjliggör hög flexibilitet och rätt kvalitet enligt våra kunders krav och önskemål.

Genom engagerad och kompetent personal och nödvändiga styr- och hjälpmedel ska vi arbeta med att ständigt förbättras, förebygga miljöpåverkan och hushålla med naturresurser. Resema följer tillämplig lagstiftning.

Här hittar du Resemas Verksamhetspolicy.

pdf  Verksamhetspolicy

 

 

Resema är Euroventcertifierad

EuroventcertifikatTillsammans med flera europeiska luftfiltertillverkare har den europeiska ventilationsorganisationen Eurovent utvecklat ett certifieringsprogram. Med Euroventcertifieringen får du en garanti att filtren uppfyller utlovad prestanda och att de produktdata du får verkligen gäller.

För att verifiera produktinformationen provar Eurovent luftfilter vid de oberoende provningsanstalterna Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP) i Borås och Statens tekniska forskningscentral (VTT) i Esbo i Finland.

Certifieringen innebär att: 
- Teknisk data som publiceras måste vara korrekt. 
- Filtrens tryckfall och filterklass testas av oberoende laboratorier. 
- Provningsinstitutet måste vara certifierade enligt ISO 17025. 
- Tillverkarna måste vara kvalitetscertifierade enligt ISO 9000. 
- Eurovent väljer varje år ut fyra filter ur sortimentet och testar dessa.

Alla filter kan märkas med energiklass A till E, där A motsvarar lägst energibehov och E högst. Energi klassningssystemet Eurovent 4/11-2014 bygger på EN779:2012. Detta gör det lättare för dig att jämföra och hitta energieffektiva produkter.

Resema Luftfilter deltar i eurovent-programmet för certifiering av luftfilter. För att se aktuella certifikat använd denna adress www.eurovent-certification.com eller www.certiflash.com

Se certifikat:
pdf Eurovent certification diploma (159 KB)

 

EuroventCertificationMark

 

 

P-märkta filter hos Resema

P märke-filter-ResemaP-märkning är en kvalitetsmärkning enligt RISE Research Institutes of Sweden som innebär att filtret uppfyller de krav som ställs i RISE:s certifieringsregler (CR055) och att filtret har mycket goda långtidsegenskaper i verklig driftsmiljö.

P-märkningsreglerna ställer grundläggande krav på att filtret ska hålla angiven filterklass och att partikelavskiljningsgraden inte försämras drastiskt under driftstiden. Filtren testas därför enligt ISO 16890 för kontroll av tryckfallsdata och filterklass även långtidsegenskaperna av filtret i verklig drift utvärderas enligt SP-metod 1937.

Ett ytterligare krav är att det ska finnas ett fungerande kvalitetssystem gällande produktionen där bland annat dokumenterade egenkontroller av filter och material ska göras. RISE genomför sedan årliga kontrollbesök. I samband med kontrollbesöken görs även provuttag direkt från produktionen för att provas enligt ISO 16890.

P-märkning är den certifiering som ställer högst krav på filter världen över.

Vi på Resema Luftfilter har P-märkta filter i microglas.

Skärmavbild 2019 04 16 kl. 14.06.57

Tabell: Krav på minsta partikelavskiljning vid olika filterklaser under filtrets användningstid, enligt S-metod 1937.

Certifikat:

  pdf P-Certifikat G 10/75 microglas (195 KB)

  pdf P-certifikat G 1/70 microglas (129 KB)

 

 

 

Underkategorier

Öppettider

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00