Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Vi använder el som är märkt ”Bra Miljöval”

Resema ser alltid efter möjligheter att utvecklas, bland annat när det gäller att minska resursanvändningen samt påfrestningar på kretsloppet. Det ligger i vårt intresse att följa utvecklingen och vara lyhörda för hur vi kan utveckla våra produkter men också arbetssätt för att minimera miljöbelastningen. Att välja Tranås Energi som leverantör har varit ett enkelt val för Resema, de är en lokal leverantör och vi kan konkret se resultat av deras arbete för miljön samt deras satsningar på naturvårdsarbete.

Tranås Energi jobbar aktivt med att anpassa sina anläggningar för att påverka miljöerna runt omkring så lite som möjligt och gynna den biologiska mångfalden. Det gör dem exempelvis genom att skapa anpassade vattenflöden och bygga faunapassager som gör det möjligt för fisken att passera. Detta är i första hand positivt för öringen, som får tillgång till fler områden som lämpar sig för lek, uppväxt och jakt, men det främjar även flera andra arter. En av dessa är den starkt hotade flodpärlmusslan, som lever några av sina första månader i livet som parasit på öringens gälar och därmed är beroende av öringen för sin överlevnad.

Med tillvalet Hemmagjord el som är märkt ”Bra miljöval” känner vi stor trygghet i att Tranås Energi levererar oss el som är producerad på bästa möjliga vis med så lite miljöpåverkan som möjligt. Tranås Energi har för sin Hemmagjorda el blivit tilldelade Älvräddarnas diplom för optimalt miljöanpassad vattenkraft. Klicka på bilden nedan för att höra mer om Tranås energis arbete för vandrande fisk. 

 

bramiljoval_tranasenergitranasenergi logo TURKOS BM ALVRADDARNA

                           

HBV - nytt ramavtal för luftfilter

HBV har tecknat nytt rikstäckande ramavtal gällande Luftfilter som började att gälla från och med 1 april 2020.
Ramavtalet omfattas av fem avtalsområden, filter av glas, filter av syntet, luftrenare, hyra luftrenare samt mätning och analys av luftkvalitet.

Resema står redo som stolt leverantör för att tillgodose våra kunders behov av högkvalitativa luftfilter med låg energiförbrukning som hjälper till att skydda människor, processer och produkter från luftburna partiklar.

https://hbv.se/nyheter/aktuellt/nytt-ramavtal-for-luftfilter-klart/

 

Avtal HBV Resema

 

%MCEPASTEBIN%

Sköt om ditt ventilationssystem under pågående Coronapandemi

 Baserat på den kunskap som finns idag har Eurovent och Svensk Ventilation gjort bedömningen att effektiv ventilation även fortsättningsvis är av yttersta vikt för god hälsa och inomhusmiljö.

Om något, så visar de undersökningar och de expertutlåtanden som finns på att luftflödena om möjligt borde öka. På arbetsplatser samt i kommersiella och offentliga lokaler där man kan anta att det vistas enstaka smittbärare, exempelvis kontor, skolor och affärer, rekommenderas att fortsätta köra och underhålla ventilationssystemen enligt de välgrundade drift- och underhållsinstruktioner som redan finns för normala förhållanden samt följa nedanstående rekommendationer. Dock, den som har eftersatt skötsel och underhåll bör nu verkligen se till att förbättra sitt arbetssätt.

Baserat på Eurovents rekommendation och REHVA:s vägledning (version 2, 2020-04-03) för kommersiella och offentliga lokaler framhåller Svensk ventilation särskilt följande praktiska rekommendationer: 

- Upprätthåll effektiv ventilation och säkerställ luftflödena.

- Stäng av eventuell återluft, så att all ventilation sker med uteluft.

- Se helst till att ha kontinuerlig ventilation. Om det är nödvändigt att stänga av ventilationen när ingen vistas i lokalerna, se åtminstone till att den är igång några timmar före och efter vistelseperioden och att lokalerna är välstädade.

- Se till att aggregaten är rätt injusterade och servade enligt tillverkarens anvisningar.

-Byt filter som vanligt, när kalendern eller övervakningssystemet indikerar att det är dags.

- Se till att personalen som byter filter använder de vanliga skyddsåtgärderna: heltäckande kläder, handskar, andningsmask och skyddsglasögon. Lägg det gamla filtret i en plastpåse och försegla den. Detta är god praxis och en viktig säkerhetsåtgärd som gäller generellt vid filterbyten i luftbehandlingsaggregat.

 

Länkar:

Eurovents rekommendation

REHVA:s vägledning

folder Drift- och hanteringsinstruktioner

 

Myndigheterna publicerar fortlöpande senaste information på krisinformation.se.

 

Resema blir en del av Camfilkoncernen

 

Det är med glädje vi nu meddelar att Resema från och med 1 April 2020 är en del av Camfilkoncernen. Klicka på bilden nedan för att komma till pressrelease. 

Länk till pressrelease: 

pdf Pressrelease (875 KB)

Resema Camfil

 

 

%MCEPASTEBIN%1200x630 sociala medier

Luften är livsviktig!

Föroreningar i luften syns inte men de finns där och vi andas in flera miljoner partiklar i varje andetag. Mikroskopiska luftföroreningar tar sig in och förflyttar sig i våra kroppar och påverkar vår hälsa. De riktigt små partiklarna kan även tränga in och åstadkomma förändringar i vårt DNA. Vetenskapens värld har publicerat en film ”Giftet i luften”. Klicka här eller på bilden nedan för att se filmen.
Filmen är tillgänglig fram till 22 augusti 2020.

 

giftet i luften

 

 

 

Minska smittspridning av Covid-19

I samband med utbrottet av Corona-viruset vidtar Resema försiktighetsåtgärder för att inte bidra till spridning av viruset. Vi finns tillgängliga via e-post och telefon men minskar våra resor och begränsar både externa besök och besök i Resemas anläggningar. Medarbetare arbetar till viss del på hemmakontor.

Lager och produktion
Gällande våra lager och produktionsenheter ska besökare, transportör och kund vänta på anvisad plats för att hämta/lämna gods och har begränsad rörlighet i våra anläggningar. Samtliga uppmanas även att kontakta oss via e-post eller telefon innan ni anländer Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0140-38 52 50.

Vi uppmanar alla att följa WHOs anvisningar för förebyggande och smittreducerande åtgärder:

- Känner man besvär i luftrören, feber, hosta, stanna hemma.
- Tvätta händerna ofta under dagen med tvål och vatten, använd handsprit.
- När du nyser eller hostar, täck munnen med armvecket eller en näsduk, så sprider du mindre med små droppar runt dig. Virus dör snabbt utanför kroppen men tvätta händerna för att vara på den säkra sidan.
- Håll avstånd till dem som hostar och nyser, minst 1 meter. Kommer det ut små droppar i luften kan de spridas och komma med genom inandningsluften.
- Undvik att ta med dina fingrar i ögon, näsa och mun så får du inte in viruset, om din hand har virus på sig.

I övrigt följer Resema utvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Vi ska alla göra så gott vi kan för att begänsa smittans snabba spridning på vår arbetsplats och i vårt lokala samhälle.


Läs mer på hälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

  

Nordbygg tillsvidare inställt!

Vi ställer tillsvidare in vårt deltagande på Nordbygg 2020. I enlighet med nationella riktlinjer stänger Stockholmsmässan tillsvidare ned samtliga mässor och evenemang med fler än 500 deltagare. Läs mer på stockholmsmässans hemsida:

stockholmsmassan.se

 

Nordbygg 2020 banners

 

Han firar 25 år som anställd på Resema

2019 firade Resema 50 år, men det var inte Resemas enda stora händelse under året, en av företagets anställda, Peter Bäck, firade nämligen 25 år på företaget. 

1994 påbörjade Peter Bäck sin anställning på Resema. Han hade då lämnat en tjänst som montör på Stiga i Tranås och var i behov av ett nytt jobb. Genom arbetsförmedlingen hittade han en tjänst hos Resema, som han fick. Han blev då en av de allra första att anställas på företaget.

- Då såg Resema helt annorlunda ut. Förutom Rune Sellö, som startade Resema och hans söner Magnus och Peter var vi bara två anställda. Då fungerade Resema som en grossist och lokalerna var fulla med kartonger. Det är som natt och dag om man jämför med hur det är nu, berättar Peter Bäck.

Peter började som montör på Resema men när företaget växte och man anställde fler fick han ta rollen som arbetsledare för produktionen. 

Att Peter Bäck stannat kvar på företaget under alla dessa år beror på att han trivs så bra, både med sina arbetsuppgifter och kollegor. 

- Jag har varit med under större delen av Resemas resa och det har varit väldigt roligt att se hur företagit har vuxit och utvecklats. 

Vid Resemas julfest firades Peter Bäck med blommor och presenter. 

- Det kändes väldigt roligt att bli uppmärksammad och att det inte glömdes bort, säger han. 

 

Peter B liten2

 

Mats Lindgren- Ny teknisk chef

Den 19 augusti tog Mats Lindgren över tjänsten som Teknisk chef på Resema efter Lars Adolfsson som nyligen gick i pension. Mats kommer närmast från Bosch Thermoteknik i Tranås där han under sina 19 år på företaget haft flera olika roller. De sista tre åren på Bosch jobbade han som Senior supplier quality engineer. Han har också jobbat som Produktionstekniker hos Bosch, ett jobb som innebar att han var med och utvecklade testutrustningar och produktionsprocesser.

Efter 19 år på samma företag kände han att han ville utvecklas och lära sig något nytt och sökte därför jobbet som Teknisk chef på Resema. I arbetet som Teknisk chef kommer han främst att jobba med att utveckla produktionsmetoder och vara med och ta fram nya produkter.

 

Mats Lindgren webb

 

Resema stödjer Barncancerfonden julen 2019

85% av de drabbade barnen överlever sin sjukdom. Det är bra men inte tillräckligt. Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1-14 år. Resema Luftfilter är vänföretag och stödjer Barncancerfondens arbete. Var med och bidra du också. 

jul 2019 foretag fb omslagsbild 820x340px

 

Resemas nya benämningar

Tidigare standard som klassade luftfilter från G1-F9 är nu ersatt fullt ut av ISO 16890 som klassar luftfilter utifrån 3 olika fraktioner. I samband med detta har vi anpassat våra produktbenämningar. Här nedan ser ni ett urval från Resemas produktsortiment med en översättningstabell för gamla respektive nya benämningar.Bild nya benämningar

Klicka på länken nedan för att öppna vår folder "Nya benämningar" i samband med ISO 16890.

pdf Resemas nya benämningar (2.13 MB)

Resema stödjer Barncancerfonden julen 2018

I Sverige insjuknar ungefär ett barn om dagen i någon form av barncancer. Resema Luftfilter är vänföretag och stödjer Barncancerfondens arbete. Var med och bidra du också. 

jul2018 fb page post 1200x628

 

 

Öppettider

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00