Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Trä ingår i det naturliga kretsloppet

skogen rambild

 

Resema har ett stort urval material både när det gäller media och ram, allt för att vi ska kunna hitta lösningar för varje kunds önskemål och behov. Vi erbjuder ram i både plåt, trä och plast. Materialet i filter är en viktig del att ta hänsyn till inte minst i miljösynpunkt.

Plast är brännbart men en oljebaserad produkt som i första hand bör återvinnas. Ur miljösynpunkt är därför plastram ett mindre bra alternativ i förhållande till plåt- och träram. traram lock

En träram är miljövänlig och mycket energisnål att tillverka. All förbränning bidrar till koldioxidutsläpp men när träd växer binder de koldioxid från atmosfären, på så sätt ingår förbränning av trä i den naturliga balansen av CO2-nivån.

Trä återskapas av naturen och ingår i det naturliga kretsloppet drivet av solen.

 

 CERTIFIERADE SÅGVERK

pefc certifierade traramar

Träslagen är som regel Nordisk fura och hanteras i en noggrann process för att inte svälla eller slå sig. Trä-råvaran som används i ramlisten kommer från PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) certifierade sågverk.

PEFC-standarden tar sin utgångspunkt i att skogsbruket måste bedrivas effektivt om vi ska nå en hållbar utveckling med förnyelsebara material men också att produktionen måste ske på ett ansvarsfullt sätt där hänsyn tas till såväl miljön som sociala aspekter för att nå hållbarhet.

 

 

 

Öppettider

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00 
Köpenhamn 07:00-15:00, fre 07.00-14.00