Menu
Resemas e-handel
A+ A A-

Välkommen till Resema Luftfilter

resema huvudkontorResema Luftfilter är ett familjeföretag som är beläget i Tranås på småländska höglandet. Vi har nära 50 års erfarenhet av utveckling, tillverkning och marknadsföring av luftfilter för optimal luftfiltrering. 

Vi utvecklas ständigt och idag finns vi representerade som filterleverantör på ett flertal orter runt om i Sverige. På fyra av dessa orter har vi hämtlager och till viss del även tillverkning. Detta ökar vår tillgänglighet och bidrar till flexibla och snabba leveranser. Vi är även representerade i Norge och Danmark.

Resema etablerades 1969 av grundaren Rune Sellö som ingenjörs- firman Resema Luftfilter. Företaget importerade då färdiga påsfilter, paneler, filtermattor med mera och representerade bland annat Continental Air Filter USA. 1989 ombildades Resema till ett familjebolag med avsikt att bland annat starta egen produktion av alla typer påsfilter.

Numera har vi en helt automatiserad produktion från media till filterfickor och färdiga luftfilter i både glasfibermedia och syntetmedia.

 

Modern Produktion

Produktion

Vår fabrik, som ligger i centrala Tranås, har en fabriksyta på cirka 6000 kvm. Där har vi en modern tillverkning och lagerför ett komplett utbud filter och tillbehör. Under 2017 utökade Resema med ytterligare en produktionsenhet i Aneby om cirka 5000 kvm.

Vi utvecklar, förbättrar och automatiserar vår produktion kontinuerligt, för att klara större volymer samt marknadens allt högre ställda krav.

I vår produktion har vi den senaste tekniken med moderna maskiner och utrustning som tillverkar filter av mycket hög kvalitet. Vi har tre helautomatiserade sylines vilket gör att vi kan erbjuda snabba leveranser i stora volymer.

Vi har en stor flexibilitet när det gäller specialstorlekar. Vår produktion kan förutom standardstorlekar även tillverka önskvärt filter i specialstorlek helt efter kundens önskemål.

Kvalitet är oerhört viktigt för oss och vi är noga med att kontrollera att vår produktion alltid levererar filter av hög och jämn kvalitet och prestanda.

Vi är en komplett filterleverantör som erbjuder allt från filtermattor, påsfilter, panel/pleatfilter till kompaktfilter, hepa-filter, kol-/kemfilter och mycket mer.

Miljöpolicy

MiljöpolicyResema Luftfilter är certifierade enligt ISO 14001. Vi utvecklar miljöanpassade produkter och strävar efter att minimera energiförbrukningen. 

På Resema ser vi till att spill och avfall från produktionen tas om hand enligt miljökrav. Vi ansvarar också för att omhändertagande av förbrukade produkter sker så miljömässigt som möjligt. Vi ställer dessutom höga krav på våra underleverantörer.

Resema är även ansluten till FTI, Näringslivets system för återvinning av förpackningar (tidigare REPA).

ISO 14001fti medtext genomskinlig

 

 

 

 

 

 

 

Jobba hos Resema

Din rådgivareVi söker alltid duktiga och kompetenta medarbetare
med kunskap i branschen. Vi är lyhörda för omvärlden
och utvecklas ständigt med ambition att växa ytterligare. 

Är du intresserad av att arbeta hos oss, välkommen med din ansökan.

Länk till kontaktsida

Vision

 

 

 

 

 

Öppettider

Resemas huvudkontor har öppet:
7:00-16:30, Fre 7:00-15:30
(Telefontid från 8.00) 

 

Öppettider hämtlager: 
Sthlm 07:00-16:00, fre 07.00-15.00
Malmö 07:00-16:00, fre 07.00-15.00 
Köpenhamn 07:00-15:00, fre 07.00-14.00